上海品茶网SKQ

HAT / APOLLO Architects & Associates

first_imgHAT / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveHAT / APOLLO Architects & Associates CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesShinjukuJapanPublished on August 25, 2016Cite: “HAT / APOLLO Architects & Associates” 25 Aug 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?东京“帽子”住宅 / APOLLO Architects & Associates是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Japan Year:  “COPY” HAT / APOLLO Architects & Associates Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794022/hat-apollo-architects-and-associates Clipboard CopyHouses•Shinjuku, Japan Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture project Photographs:  Masao Nishikawa ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794022/hat-apollo-architects-and-associates Clipboardcenter_img Structural Engineer: Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project Nomura Structure, Nomura Motoi Save this picture!© Masao Nishikawa+ 15 Share Photographs Lighting Design: ArchDaily Mechanical Engineer:Naoki MatsumotoArchitect In Charge:APOLLO Architects & Associates, Satoshi KurosakiCity:ShinjukuCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.Save this picture!© Masao NishikawaOne cannot have a full view of the house since it is built at the very end of a blind alley. The building consists of three stories, with two floors above ground and a basement floor, and a half of the basement floor is buried underground in order to achieve the maximum capacity by taking advantage of easing of the restrictions.Save this picture!PlanSave this picture!SectionThe outline of the deformed land was extruded three dimensionally to form the house, and the charming appearance of the exposed concrete box topped with a roof resembling a pointed hat catches the eye of passers-by.Save this picture!© Masao NishikawaTheir mother’s room is on the semi-basement floor, down the stairs next to the entrance in the entrance court. The entire floor plan is designed compactly: the couple’s space is on the first floor with two study rooms, for the husband and wife respectively; a bedroom between the studies; and a wet area. Although it appears rather closed from the outside, the interior space with a sense of openness with abundant natural light is achieved by providing the courtyard.Save this picture!© Masao NishikawaThe family room on the second floor is shaped along the setback-line limits, and the wooden rafters are used for the roof truss instead of reinforced concrete ones, creating a unique appearance of the mixed structure.Save this picture!© Masao NishikawaOne feels a distinct centripetal force in the loft-like small space with a courtyard, which somehow reminding one of a yurt, a dwelling of Mongolian nomads. The entire roof is lit up by the ambient light, creating a sense of security in such a small space, as if staying under the shelter of a big tree. Project gallerySee allShow lessSujiva Living / Somia Design StudioSelected ProjectsBjarke Ingels, Rem Koolhaas to Feature in September Issue of WIRED UK, “THINK BIGGER”Architecture News Share 2016 SIRIUS LIGHTING OFFICE Projectslast_img read more

Read More