上海后花园GCN

Missing Middle Infill Housing / Haeccity Studio Architecture

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917026/missing-middle-infill-housing-haeccity-studio-architecture Clipboard Canada Year:  CopyAbout this officeHaeccity Studio ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingVancouverCanadaPublished on May 14, 2019Cite: “Missing Middle Infill Housing / Haeccity Studio Architecture” 14 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Missing Middle Infill Housing / Haeccity Studio ArchitectureSave this projectSaveMissing Middle Infill Housing / Haeccity Studio Architecture “COPY” Projects Products used in this ProjectFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel TectivaRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectSave this picture!© Sama Jim CanzianText description provided by the architects. Characterized by the layering of many periods of the city’s history, the West End neighbourhood in downtown Vancouver showcases a diverse range of heritage buildings from the turn-of-the-previous century. It is this context, and the Mole Hill block in particular, that becomes home to Haeccity Studio Architecture’s most recently completed infill housing projects.Save this picture!© Sama Jim CanzianSave this picture!© Sama Jim CanzianAt a time when housing choice is a pressing issue in Vancouver, Haeccity addresses this need by proposing a three-storey walk-up, offering six dedicated rental units for tenancy with a rooftop, green roof and shared courtyard that supports the retention of an existing mature Cypress tree. Sandwiched in between a seven-storey heritage building and a two-and-a-half-storey heritage house, principal Travis Hanks explains, “This project was largely about unlocking the potential for contextual multi-family housing on a standard 33’ x 122’ lot. Previously a 1950s bungalow, there are now potentially six households on that lot.”Save this picture!© Sama Jim CanzianThe heritage context of the neighbourhood notably shaped the modernist structure that gently inserts itself among the Victorian and Edwardian buildings. Its modern expression makes a deliberate nod to some of the more traditional typologies of the neighbouring Mole Hill Houses, articulated through the sloped roof, separate exterior dwelling entrances, and a network of intimate paths and walkways accommodating multiple families on a single residential lot.Save this picture!© Sama Jim CanzianHaeccity’s project successfully responds to spatial limitations of the site as well as to the parameters set by municipal policies and the West End Community Plan, while considering key issues such as walkability, transit, car sharing, housing diversity, accessibility, and aging in place.Save this picture!PlansNot quite a single-family home, and yet not a soaring condo building, the missing middle typology offers something in between. In rethinking the possibilities for urban dwelling, it’s a solution that calls for incremental densification without drastically disrupting the character and community of existing neighbourhoods.Save this picture!© Sama Jim CanzianThe Comox St. project and its lessons would ultimately provide the framework for Haeccity Studio’s design rationale in the 2018 Urbanarium Missing Middle Design Competition, garnering them both the First and Planners Prizes.Save this picture!© Sama Jim CanzianThe location, site constraints, and built form would render Comox an effective prototype for the award-winning proposal by developing responsive, small-scale ground-oriented, multi-family housing that is largely “missing” from Vancouver’s urban fabric.Save this picture!AxonometricComox embodies the desirable qualities of a missing middle typology, including walkable urban living, accessibility to a middle-income household, and housing diversity, which are all essential to the continued fostering of a city’s social and cultural vibrancy.Save this picture!© Sama Jim CanzianProject gallerySee allShow lessCamilla & Marc Flagship Store / Akin AtelierSelected ProjectsHouse in Jungão / AA.arquitectosSelected ProjectsProject locationAddress:Vancouver, Columbia Británica, CanadaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Area:  5500 ft² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Sama Jim Canzian Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Haeccity Studio Architecture Area Area of this architecture project CopyHousing•Vancouver, Canada Save this picture!© Sama Jim Canzian+ 19Curated by Paula Pintos Sharecenter_img Lead Architects: Photographs Manufacturers: Cosentino, EQUITONE, Vectorworks, Nevamar, Kamdean, LMC, Robert McNeel & Associates, Thomas Hardie ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917026/missing-middle-infill-housing-haeccity-studio-architecture Clipboard Travis Hanks, Shirley Shen 2018 “COPY” ArchDaily Housing Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Missing Middle Infill Housing / Haeccity Studio Architecturelast_img read more

Read More