上海后花园DUO

Summer Friend House / Phidias Indonesia

first_img “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/951009/summer-friend-house-phidias-indonesia Clipboard Photographs Photographs:  Andreaswidi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Phidias Indonesia Area Area of this architecture project Area:  180 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/951009/summer-friend-house-phidias-indonesia Clipboard Indonesia CopyHouses•Jagakarsa, Indonesia Save this picture!© Andreaswidi+ 21Curated by Hana Abdel Sharecenter_img Summer Friend House / Phidias IndonesiaSave this projectSaveSummer Friend House / Phidias Indonesia Year:  Houses Summer Friend House / Phidias Indonesia 2019 ArchDaily CopyAbout this officePhidias IndonesiaOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJagakarsaOn FacebookIndonesiaPublished on November 09, 2020Cite: “Summer Friend House / Phidias Indonesia” 09 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Dulux, Toto, Alderon, Conwood, Philips, Roman Granite, Taco, Trimble, ZWCADArchitect In Charge:Harfansyah AzharDesign Team:Phidias IndonesiaCity:JagakarsaCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© AndreaswidiRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. Living in a tropical country like Indonesia allows us to have unlimited access to sunlight. It means, we could have “summer” all year round. That condition may or may not be good for a house, depending on how much sunlight penetration that still comfortable for the inhabitants. East and West facing are usually big concern in tropical context. Our “Summers Friend House” is one of the solutions for the issue, that showing architectural strategies for a compact house, in a narrow west facing site.Save this picture!© AndreaswidiSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© AndreaswidiFor the massing strategy, we push and pull the building massing to optimize shadow for openings and walls. By that, the temperature of the façade may be lower. This strategy is not only for optimizing shadow, but also for avoiding bulkiness of the overall building massing. In the main building, we push the ground floor to become deeper that the upper floor. However, for the service area, we maintain the wall depth of ground floor and upper floor the same, due to its critical dimension.Save this picture!© AndreaswidiOn the façade, our main strategy is to create less openings, more walls, and protected openings. Therefore, we could see combination of walls and small windows in the façade. To avoid massive impression of the wall, mainly we use lighter color, and put darker color for the accent. Also, on the upper floor, we use handmade breezeblocks made of light brick to protect the bedrooms windows. Thus, we could see a rich composition and combination of materials not only for an aesthetic purpose, but also for functional purpose.Save this picture!© AndreaswidiSave this picture!Front Elevation On the ground floor, the main purpose, is to accommodate family gathering events, with the living room as the center of the activity, horizontally and vertically.  Horizontally, this room is directly connected to the small courtyard, dining room and service area, also it is connected to the office. We avoid to make room separation to create spacious impression of the space.  Vertically, the living room is the main access to the upper floor, through an elegant straight staircase made of concrete that adjacent to it. The straight staircase model are used to optimize the functional space on the ground floor.  Save this picture!© AndreaswidiThe Upper Floor, is the center of private activities of the house, consisting 3 bedrooms and staircase to future rooftop. Here, we create no common area, to focus the gathering activity on the ground floor. We use simple and elegant material finishing such as, doff ceramic floor, wooden door and steel staircase, also we use lighter color, so the space felt more spacious.Save this picture!© AndreaswidiProject gallerySee allShow less2021 AIA/ACSA COTE Top Ten for Students CompetitionStudent CompetitionsOffice in Madrid Xeito Investments / ENORME StudioSelected Projects Share “COPY”last_img read more

Read More