上海后花园DTI

Fairyland Guorui / UNStudio

first_img “COPY” Housing 2015 Architects: UNStudio Area Area of this architecture project 2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773802/fairyland-guorui-unstudio Clipboard photographs:  Edmon LeongPhotographs:  Edmon LeongSave this picture!© Edmon LeongText description provided by the architects. The Fairyland Guorui Villa complex is located in the Miyun Economic & Technical Development Zone 1 in Beijing. The site is situated on a plot where two rivers converge, surrounded by natural scenery and mountain views. In order to take full advantage of the location, the layout of the villas follows an open plan organisation.The public spaces within and adjacent to the complex follow the design philosophy set out in the masterplan and respond to the context of the site in the waterside location. This includes a riverside boulevard and a tree-lined boulevard as well as a grand central garden. The garden landscaping of the whole development corresponds to the surrounding natural environment. To support this pedestrian-friendly outdoor quality for the residents, the vehicular traffic has been kept to a minimum and cars are confined to a central parking location.Save this picture!RenderEssential to the design approach for the villa development is the combination of individuality with a distinct quality of community. As a result, a mix of consistency and singular identity defines the scheme.Like sculptures, the individual villas line the mix of orderly pathways and free form structures oriented towards different views of the surrounding natural landscape.Save this picture!© Edmon LeongFacade designThe architectural masterplan envisions sculptural villas scattered along the riverside, each with its own characteristics and living spaces and embedded in the communal space to stimulate a neighborhood effect. The facades of the villas are designed to create a strong inside/outside condition and in order to achieve this employ different ‘sets’ of integrated features, including balconies, bay windows, canopies or terraces and roof-top gardens. Various arrangements of these features are applied to create different types of villas across the compound, enabling variety and preserving the sense of uniqueness through the organisation of geometric elements.Save this picture!© Edmon LeongThrough the creation of these base elements, numerous variations are made possible, while keeping an overall balance and consistency throughout the development and enhancing the efficiency in the actual production and construction of the facade.  Within the organisation of the villas, modern and classical living are combined with respect to family life. The villas offer a variety of rooms for family members of all ages: some communal for shared family activities, some for entertainment and family dining and others for privacy. The incorporation of the outside spaces into the facade design adds further variety to the living spaces, with the directional windows, recessed balconies and the activation of the roof as a living space creating a balance between privacy for the owners and the most possible daylight, wide views and open spaces.Save this picture!ElevationThe addition of these facade features further connects the experience of the architecture to the surrounding landscapes. Through slight transformations in shape – created by the slight twisting of the curved surfaces of the façade – rhythm in the elevations is created which adds continuity and further unifies the architecture with the landscape. In addition the clay color of the facade fosters this intrinsic connection between built and natural environment.The facade cladding is made from recycled stone produced from powdered stone and is applied to the facade in a contemporary fashion. This enables the realisation of the fluent curves, while permitting the necessary tolerances for the local construction team.Save this picture!© Edmon LeongSustainabilityNumerous energy saving devices and solutions are used in the villas. Passive design techniques are employed which take into account the orientation of the individual buildings and the location and size of the glazed portions of the facade with respect to heat gain. Further energy saving installations include the use of advanced heat insulation in the walls and windows, an adjustable floor heating system, solar energy, a state of the art ventilation system that removes nearly all of the unwanted and unhealthy particles and provides clean and healthy air, a wind power system for lighting supply and sustainable construction materials. Save this picture!DetailProject gallerySee allShow lessAizkibel Library Extension / Estudio BeldarrainSelected ProjectsThe Concrete Cut / Pitsou Kedem ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:2 Yun Teng Lu, Yinzhou Qu, Ningbo Shi, Zhejiang Sheng, ChinaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773802/fairyland-guorui-unstudio Clipboard China CopyHousing•Ningbo Shi, China Projects “COPY” Year:  Save this picture!© Edmon Leong+ 17 Share Year:  Photographs CopyAbout this officeUNStudioOfficeFollowProductsGlassConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingNingbo ShiChinaPublished on September 18, 2015Cite: “Fairyland Guorui / UNStudio” 18 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?国锐•境界 / UNStudio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Fairyland Guorui / UNStudioSave this projectSaveFairyland Guorui / UNStudio Fairyland Guorui / UNStudio Area:  23489 m² Area:  23489 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

Read More